semester och golf

ja, då har jag endast en dag kvar av min första del av semestern. känns både och, nog saknar jag jobbet alltid, men det har varit så otroligt skönt att få vara lite ledig och göra precis det man känner för på dagarna.
semestern har spenderats till stor del på golfbanan. :) mest träning, och nån ynka runda. åå, jag måste få bort pluset snart!! annars har det blivit en del träning, en del shopping, lite film, grillning, god mat, alldeles för mycket fika och godis, bio, osv osv :) som en semester ska vara!
ledig som sagt en dag till, sen jobbar jag två dagar, sen är jag ledig tre igen :) kan ju inte gå ut för hårt när man varit ledig ett tag, hehe. sen jobbar jag 4 veckor, för att sedan vara ledig 2,5 vecka igen. :) å då blire looondooon! längtar som faaan nu alltså. hade lätt kunnat börja packa, men det gör nog ingen skillnad, tiden kommer nog inte gå fortare för det :(

imorn är äntligen klas ledig igen, efter 4 heldagar med jobb. härligt att få spendera den sista lediga dagen tillsammans :) blir lite golf för ovanlighetens skull ;)

appropå golf, igår var sista dagen på us open, en golftävling. det slutade med att en 22åring, rory mcilroy, vann skiten med 10 slag! fantastiskt! och så vann han ju 1,3 miljoner dollar, ca 8.3 miljoner svenska kronor. det är fan inte dåligt alltså.
men jag blir lite såhär jag, och nej - det är inte för att jag är avis, tänk hur mycket pengar idrottsmän tjänar. det är alltså helt sjukt mycket pengar. och ändå finns det folk i världen som har det så otroligt dåligt. folk dör av svält medan idrottsmän (ja, och skådisar och diverse annat folk) sitter där med sina feta villor sina x antal bilar osv. behöver dom verkligen allt detta? många är dessutom rätt sällan hemma, utan reser mycket i sitt yrke. är det inte bättre att skänka mer pengar till välgörenhet?
jag vet ju såklart att detta inte funkar i praktiken, och att folk är för giriga för att dela med sig. men det är egentligen rätt galet hur snett det är.
däremot finns det en proffisionell golfspelare, ryo ishikawa, (född 1991 förövrigt!!!) som bestämde sig i våras att alla hans prispengar ska gå till förödelsen i kina. dvs, allt han vinner under året kommer gå direkt till jordbävningen som var där. är inte det helt fantasktiskt? och så ung! honom är det vett i iallafall. läste nu precis också att han kommer skänka 100.000 yen för varje birdie han gör, det är iofs "bara" ca 8000, men ändå. birdies gör ju proffsen lite då och då. tänk om fler kunde vara som honom!
jag förstår att det är ett lockande liv, feta hus, feta bilar, kunna köpa precis allt man vill ha och lite till. och det skulle säkert jag också vilja göra såklart. men jag tror nånstans att jag åtminstonde skulle skänka en del pengar om jag var sådär äckligt rik. man vill ju gärna tro det iallafall, men det är ju svårt att veta innan man är där. men jag skulle nog försöka skänka till något som berör hjärtat, precis som ishikawa, eftersom han är från kina så antar jag att det berör honom nära.

tråkigt

alltså, jag vet inte hur jag har räknat, men jag insåg att jag inte alls har varit/kommer att vara ledig 9 dagar, utan det är hela 11 dagar!! :)
fram till idag har denna semester varit heeeelt fantastiskt, klas har nämligen också varit ledig, så vi har fått mycket tid tillsammans, vilket är helt underbart! har blivit lite tid nu, eftersom det är annat hela tiden, som jobb och golf. men nu har vi alltså haft 6 lediga dagar tillsammans, och det var verkligen inte igår. :)
meeen, nu var det slut på dom tiderna. idag jobbar klas 10-20.30, imorn och på söndag 9.30-18.30, sen måndag är det nog 10 eller 12-20.30. tråkigt som sjutton!! :( tisdag är han nog ledig, och det är min sista lediga dag, sen jobbar jag onsdag och torsdag, för att sedan vara ledig fredag-lördag-söndag igen! ;)
men jag har verkligen fått mer-smak på dehär med semester. så nu är jag riktigt taggad till nästa gång :) klas är ledig vecka 29-31, och jag är ledig 30-32. 29 tänkte jag inte var någon mening eftersom det är golfveckan, och då är han ju ändå på banan hela veckan nästan :) sen vecka 30 är ju yranveckan, och sen 31 är det looooondoooon! vi längtar båda två riktigt mycket nu, ska bli så himla roligt!! och lite pirrigt, men det blir säkert jättebra:)

jag bad klas väcka mig när han gick till jobbet imorse, ska nämligen iväg och klippa mig om nån timme, så jag ville hinna duscha och sånt innan. har börjat sova rätt länge (nåja, länge för att vara jag) på dagarna, så jag tänkte det var lika bra att han väckte mig innan han gick.
har nu alltså varit vaken i ca 1 timme och 20 minuter, och är redan gaalet uttråkad. man hann precis vänja sig att vi var hemma båda två och faktiskt umgicks lite.
vi får helt enkelt se vad det blir av denna dag, men nu frukost och snart klippning :)

golf och semester

är riktigt taggad nu, på golf alltså! hade lektion med max för en vecka sen ungefär, och efter det har det gått superbra, verkligen. han är så otroligt duktig på det han gör, han ser precis vad man gör fel, och är väldigt pedagogisk när han förklarar vad man ska ändra på.
mitt mål i sommar är att få bort pluset på handicapet. klas tycker att det är ett lågt mål, och tycker det bara borde vara ett delmål i sommar, han tror jag lätt skulle kunna närma mig 30. jag blir glad av att han tror på mig, och ser nån talang i mig, men jag vågar inte ha högre mål. jag har alltid höga och för höga mål på mig själv och blir alltid besviken på mig själv när jag inte gör det jag tycker att jag borde kunna göra. så mitt mål får vara att stryka pluset, innan sommaren är slut ska jag ha 36.

har inlett min första semester nu, dag 3 av 9. känns fantastiskt, idag är det måndag och jag har gjort precis det jag har velat idag. nästan. vaknade till av att klas pussade mig på kinden och viskade "jag kliver upp nu". jag mumlade något och la mig på hans sida i sängen, gör alltid det när han kliver upp. funderar lite, kollar på klockan och ser att det står 9.45. kvart i tio (!!!), men när sov jag till kvart i tio senast? väldigt länge sen. så jag bestämde mig för att kliva upp jag med. kom på att jag hade bokat tvättstugan till tolv, vi går ner tolv och inser att det är nån annan som har sin låsplupp i dörren. jag blir toooookig på mina grannar som aldrig lär sig när deras tvättider är slut. jag som aldrig orkar vänta bokade om tiden och gick upp och surade en stund.
sen trotsade vi regnvädret och klädde på oss regnställen och drog upp till golfbanan och tränade lite. slutade med att vi var där 1,5 timme ungefär :) gick riktigt bra för oss båda två. härligt!

imorn blir det en sväng på stan, var ett tag sen nu. vi ska hämta ut yranbiljetterna som vi beställde. japp, det är ett tag kvar men vi var lite smart och beställde dom när det var lite billigare, så nu är vi laddad för en tredagars :) sen ska vi väl kika lite bara, var ett tag sen vi var nere på stan, så vi lyckas nog komma hem med någe fint skulle jag tro;)
(mamma- om du läser detta innan vi hörs så ska vi inte dit vi tänkte gå, förklarar sen!)
sen blir det hem och ta det lite lugnt innan mat och ett nytt träningspass på banan. nu jäklar är vi taggad båda två. däremot är vi inte så sugna på att gå en runda förrän dom lagat gräsklipparen till ruffen. man hittar tydligen knappt bollarna nu för att de är så långt i ruffen. men jag hoppas dom lagar snart så vi kan gå en runda :)

ytterligare en lägenhetsbrand har skett här i östersund på grund av sängrökning, förresten. den här gången i lugnvik. har även hänt ett par gårdar bort här på körfältet. brand är en av mina värsta rädslor i livet. tror det sitter i sen jag var liten och det brann i grannhuset. har skrivit om det förr, men jag är verkligen rädd för detta. dessutom har vi en gubbe längst ner i vårt trapphus (vi bor längst upp), och vi tror han röker inne. han börjar bli väldigt gammal och rucklig, dessutom ser han väldigt sjuk ut. jag är livrädd att de ska hända något. han har en hund, och han verkar snart inte kunna ta hand om den. tänk om gubben dör eller nått, och hunden är där inne och kan inte göra något? tänk om han röker inne, eller bara glömmer stänga av en platta på spisen och det börjar brinna? tänk om! han verkar inte ha någon släkt eller något heller, utan verkar bara ha hunden. synd om gubben, men jag är livrädd att det ska hända nått. tänk om det skulle börja brinna hos honom och vi inte skulle hinna ut? hjälp! nu kommer jag säkert inte kunna sova :(

över och ut.

update.

som vanligt är jag oerhört aktiv här. det händer alldeles för mycket, jag har alldeles för mycket åsikter om alldeles för många som skulle kunna ta illa upp av att läsa. men jag ska försöka börja skriva igen. försöka, som jag är så oerhört duktig på, hehe.

sååå, sen sist. vad har hänt? från inlägget impuls;
* jag tog skoterkortet, och har det blev lite ändrade datum, så vi (jag och två jobbarkompisar) tog det i slutet av mars istället. meen, jag har FORTFARANDE inte skickat in pappren så jag har fått själva kortet. SLARVIGT!
* min semester blev beviljad. från i måndags ser mina veckor ut såhär: jobb 3 dagar, ledig 1, jobba 1, ledig 3 (här är vi nu, har en ledig dag kvar efter idag) efter måndag är det jobba 4, ledig 9, jobba 2, ledig 3, jobba 5, ledig 2, jobba 5, ledig 2, jobba 5, ledig 2, jobba 5, ledig 19 (!!), jobba 2, ledig 2, jobba 5, ledig 2, jobba 5, ledig 2, jobba 3. sen har jag för tillfället ingen anställning. dvs, jag är ledig 13-21 juni samt 25 juli - 10 augusti. fantastiskt med semester.
* jag och bäste sambon har bokat våran londonresa sen någon vecka tillbaka. vi åker första veckan i augusti och vi är såå taggade nu! ska bli fantastiskt.
det om det.

jag har även ett erkännande att göra. gällande mitt inlägg om att jag är prylgalen. den 26e april gick jag och köpte mig en iphone 4. haha! jag är tammetusan hopplös :) men åå vad jag har varit nöjd. jag har inte ångrat det en enda sekund. det är min lilla bebis. underbar!

vidare har jag inte direkt kommit igång med golfen känns det som. måste verkligen komma igång nu. har nått svagt mål med att komma ner i 36 innan sommarn är slut, och som de är nu är det nog en lång bit dit. har bara gått en runda hittills, med svärmor. gick helt okej för att vara första rundan, men lååång väg till sänkning. ikväll blir det upp och träna lite och imorgon har jag golf-lektion med pron där uppe, max. känns bra att få riktig hjälp, han är skitduktig och ser på en gång vad man kan förändra och förbättra.

vi har även hunnit kika på en ny lägenhet. vägen till anmälan var väl lite sådär, hade provanmält mig för att se hur vi låg till, men hade tydligen glömt avanmäla mig. har blivit rätt vimsig. vi fick erbjudande och vi stod plats 3 i kön. lägenheten var en 3a på 88 kvadrat, i brunflo. vi bestämde oss för att åka och iallafall. tror vi blev liite kär båda två när vi kom dit, men när dom sa att ettan också hade ringt, men att han var mer eller mindre säker på att han skulle ta den så krossades mitt hjärta lite. har fortfarande inte fått besked om att den blviit tilldelad någon annan eller inte, men hoppet är ju ute och vi kikar vidare efter en trea. de är väl ingen bråska, bara vi hittar någon snart ;)

har lyckats impulsköpa ett par löparskor för lite för många lappar, som funkade perfekt för den som inte var någon storlöpare, och funkade perfekt som promenadskor, som säljaren så glatt lurade i mig. skitsnygga var dom så jag tänkte, varför inte? haha! körde en premiärrunda idag, och dom funkade riktigt bra. har rätt känsliga fötter, men dom funkade riktigt bra. dock följde det inte med kondition i skolådan vilket jag tycker är riktigt dåligt. men med iphone-appen runkeeper ska jag försöka få någon fason på konditionen också :)

nog för nu. ska ta och tagga upp för lite golf om ett par timmar när sambon äntligen slutar :)

RSS 2.0