nio vanliga stressymptom

1. Trötthet
Om du alltid känner dig trött beror det troligen på stress. Börja med att unna dig stunder när du inte gör något särskilt, då du bara slappnar av och inte tänker på någonting. Tiominuterspauser kan göra underverk för hjärnan.
- check

2. Brådska
Pratar du fort, äter fort och blir otålig om andra inte har lika bråttom? Blir du irriterad när du måste vänta vid rödljusen eller stå i kö i mataffären? Det är tydliga tecken på att du är uppstressad. Försök ta det lugnt, se till att tugga maten ordentligt och prata långsammare. Välj den längre kön på Ica nästa gång du handlar, och tvinga dig själv att inte bli arg när det går sakta framåt. Vänj dig vid att allt inte alltid kan gå i expressfart.
- check

3. Dålig sömn
Att sova dåligt och vakna lätt är vanligt vid stress. Försök slappna av och släpp tankarna på allt du måste göra nästa dag när det är sovdags. Träna gärna några timmar innan du ska lägga dig, och ta sen ett varmt bad och en kopp te när du kommer hem för att bli riktigt lugn. Ha det svalt och mörkt i sovrummet.
- check

4. Viktproblem
Pendlar du i vikt? Du tröstäter antagligen eftersom du är stressad, eller så hoppar du över maten för att du inte tycker att du hinner. Men äta bra ska man alltid ta sig tid till, så se till att du får i dig bra näring regelbundet.
- check

5. Magont
Att det knyter sig i mellangärdet är ett kännetecken för stress som du måste ta på allvar. Lär dig säga nej och se till att du får egen tid, vilotid. Blir det inte bättre – sök läkarhjälp.
- check

6. Försämrat immunförsvar
Är du ofta sjuk kan det bero på att stressen har försämrat ditt immunförsvar. Det är ett klart varningstecken. Och säkert blir det en ond cirkel då du hamnar efter med allt du måste göra när du är sjuk jämt. Se till att du blir riktigt frisk innan du går tillbaka till jobbet och vardagen en gång för alla, ät mycket vitaminer och se till att du får sova ordentligt så att sjukdomen inte kommer tillbaka.
- check

7. Nedstämdhet

Det är vanligt att känna ångest och oro när man är stressad. Om det inte blir bättre när du försöker ta det lugnare, boka tid hos en psykolog.
- check

8. Koncentrationssvårigheter
Har du plötsligt blivit glömsk? Har du svårt att sitta stilla och koncentrera dig? Du är ett typiskt stressfall. Ta en dag ledigt och försök att varva ner.
- check

9. Alkohol och droger

Många personer med stressymptom dricker för mycket – eller börjar till och med ta till droger för att kunna varva ner. Känner du att ditt festande börjar spåra ur, dra ner på spriten omedelbart! Om du har svåra bekymmer, eller rent av använder droger, behöver du professionell hjälp.

åtta av nio symptom, klockan ringer! dags att ta det lugnare.

2010-01-10

Ekonomi
Du tycks irritera dig på din ekonomi, som du hoppats skulle vara bättre.
Tecknen spår dock inga oväntade utgifter.

Relationer
Ditt sätt att vara upplevs som provocerande.
Du har ofta svårt att hålla inne med vad du anser.

2010-01-04

Arbete
Trots att du kanske har haft ledigt en del på sistone skulle du må bra av ytterligare en ledig dag.
Om inte idag så försök att ta ut en dag inom kort.

2009

ska väl knåpa ihop en liten årskrönika tänkte jag.

jag...
firade nyår i åkersjön
fick jobb
firade 2 år med klas
tog körkort
köpte bil
fick lägenhet
åkte på min första resa utomlands, till turkiet.
blev knäpp och fick julkänsla, giftemål & barntankar
såg melissa horn live på storsjöteatern
fyllde 20
firade klas 20årsdag
sålde bilen
köpte en ny bil
tappade julkänslan
firade en bra jul med bästa farmorn
firade nyår i sundsvall. hann dock somna innan tolvslaget, har man firat nyår ändå?

2009 innehöll även en hel del filmtittande. humöret hann svänga ett antal gånger, och jag hade en sambo som alltid ställde upp och höll ut när jag var sur och bitter. jag hade många underbara dagar, en del spännande utflykter med bästa sambon, en del filmnätter och sällskapsspelsnätter med goda vänner. ett och annat kalas, som för det mesta var himla trevligt. blev även några kalas som totalt spårade ur.
har haft ett, för det mesta, bra år. jag har världens bästa sambo som alltid ställer upp, och alltid älskar mig, även då jag förtjänar det minst, för det är då jag behöver det mest. även min underbara familj har ställt upp så otroligt mycket, tack, ni är bäst.

år 2010.
förväntningar? tankar? funderingar?
* jag hoppas på en ytterligare resa utomlands.
* jag hoppas på ett nytt jobb.
* jag hoppas att jag kommer få till lägenheten så jag blir 100% nöjd. det blir ju ett projekt det där, man kan inte ta allt på en gång, men nu är jag näästan nöjd, bara lite smågrejer kvar. :)
* jag hoppas på en sjukt bra 3årsdag med sambon. tre år? kan ni förstå? det är snart tre år sen vi smusslade runt på skolan utan att så många visste om oss, hihi.
jag är helt säker på att det kommer bli ett händelserikt år åtminstonde ;)

RSS 2.0