semester och golf

ja, då har jag endast en dag kvar av min första del av semestern. känns både och, nog saknar jag jobbet alltid, men det har varit så otroligt skönt att få vara lite ledig och göra precis det man känner för på dagarna.
semestern har spenderats till stor del på golfbanan. :) mest träning, och nån ynka runda. åå, jag måste få bort pluset snart!! annars har det blivit en del träning, en del shopping, lite film, grillning, god mat, alldeles för mycket fika och godis, bio, osv osv :) som en semester ska vara!
ledig som sagt en dag till, sen jobbar jag två dagar, sen är jag ledig tre igen :) kan ju inte gå ut för hårt när man varit ledig ett tag, hehe. sen jobbar jag 4 veckor, för att sedan vara ledig 2,5 vecka igen. :) å då blire looondooon! längtar som faaan nu alltså. hade lätt kunnat börja packa, men det gör nog ingen skillnad, tiden kommer nog inte gå fortare för det :(

imorn är äntligen klas ledig igen, efter 4 heldagar med jobb. härligt att få spendera den sista lediga dagen tillsammans :) blir lite golf för ovanlighetens skull ;)

appropå golf, igår var sista dagen på us open, en golftävling. det slutade med att en 22åring, rory mcilroy, vann skiten med 10 slag! fantastiskt! och så vann han ju 1,3 miljoner dollar, ca 8.3 miljoner svenska kronor. det är fan inte dåligt alltså.
men jag blir lite såhär jag, och nej - det är inte för att jag är avis, tänk hur mycket pengar idrottsmän tjänar. det är alltså helt sjukt mycket pengar. och ändå finns det folk i världen som har det så otroligt dåligt. folk dör av svält medan idrottsmän (ja, och skådisar och diverse annat folk) sitter där med sina feta villor sina x antal bilar osv. behöver dom verkligen allt detta? många är dessutom rätt sällan hemma, utan reser mycket i sitt yrke. är det inte bättre att skänka mer pengar till välgörenhet?
jag vet ju såklart att detta inte funkar i praktiken, och att folk är för giriga för att dela med sig. men det är egentligen rätt galet hur snett det är.
däremot finns det en proffisionell golfspelare, ryo ishikawa, (född 1991 förövrigt!!!) som bestämde sig i våras att alla hans prispengar ska gå till förödelsen i kina. dvs, allt han vinner under året kommer gå direkt till jordbävningen som var där. är inte det helt fantasktiskt? och så ung! honom är det vett i iallafall. läste nu precis också att han kommer skänka 100.000 yen för varje birdie han gör, det är iofs "bara" ca 8000, men ändå. birdies gör ju proffsen lite då och då. tänk om fler kunde vara som honom!
jag förstår att det är ett lockande liv, feta hus, feta bilar, kunna köpa precis allt man vill ha och lite till. och det skulle säkert jag också vilja göra såklart. men jag tror nånstans att jag åtminstonde skulle skänka en del pengar om jag var sådär äckligt rik. man vill ju gärna tro det iallafall, men det är ju svårt att veta innan man är där. men jag skulle nog försöka skänka till något som berör hjärtat, precis som ishikawa, eftersom han är från kina så antar jag att det berör honom nära.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0